CDN Nasıl Kurulur?

Bir web sitesi işletiyorsanız, güvenlik ve hızın bir sitenin gerektirdiği en temel bileşenlerden ikisi olduğundan emin olabilirsiniz. Aklınıza ilk gelmesi gereken soru ”CDN nasıl kurulur?” olmalıdır. Güvenliği ve sağlığı ihmal edilmiş bir web sitesinin, işletmeye yüksek miktarda maddi manevi zararı olabilir. Bu nedenle günümüzde İçerik Dağıtım Ağları (CDN’ler) yükseliştedir.CDN varlığı hem güvenlik hemde sitenin sağlıklı çalışması açısından son derece değerlidir. CDN temelde, içerik olarak tanımlanan doc,css,js,image,video gibi varlıkların mevcut projenin barındırıldığı sunucudan değilde bir çok lokasyonda bulunulan sunuculara dağıtarak istek atıldığında verilmesi için sağlanan bir servistir. CDN, tüm dünyadaki kullanıcılara içerikleri en hızlı ve güvenli şekilde sunmak için kullanılmaktadır.CDN’yi henüz nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız, bu makale tam size göre. 

CDN Kurmak İçin Üç Adım Şunlardır:

1. Sitenizi Analiz Edin

Bir CDN nasıl kurulur demeden önce, web sitenizi analiz edin ve internet üzerindeki bazı siteleri kullanarak sunucunuza zaten entegre olup olmadığını kontrol edin. CDN henüz etkinleştirilmemişse; web sitenizin aylık trafiğini ve sunucuya olan yükünü hesaplayın ve sonraki adıma geçin.

2. CDN’yi Etkinleştirin

İki seçenek vardır. Bunlardan ilki kendi CDN’nizi oluşturmaktır. Ancak, kendi altyapınızı oluşturmanız veya özel veri merkezlerinde sunucu alanı kiralamanız gerekeceğinden, bu seçenek ağır bir maliyetle gelir. Global olarak hizmet veren Mediatriple CDN ile CDN ihtiyacınıza anında çözüm bulabilirsiniz.Size uygun hizmeti satın alarak pratik bir şekilde CDN entegrasyonunu yapıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Böyelikle sunucu kiralama ve sistem personeli maliyetlerinden kurtulup, işinizi ekonomik bir şekilde hızlandırabilirsiniz. Kurulum süreci çok pratiktir. DOMAIN NS adreslerinizi sisteme tanımlamak ve gerektiğinde CNAME yönlendirmesi yaparak CDN kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3. Değişiklikleri Test Edin

CDN’yi etkinleştirdikten sonra, sitenize başarıyla entegre edilip edilmediğini kontrol edebilirsiniz.

Gerçekten CDN’ye İhtiyacım Var Mı?

Tüm bu konseptte yeniyseniz, CDN nasıl bir işe yarıyor sorusunu sormanız normaldir. Mediatriple CDN olarak aklınızdaki soru işaretlerinin hepsini gidermek için buradayız. Hiçbir iş lideri, işletmelerinin onsuz yaşayabileceği şeylere para harcamak istemez. Ancak, korkunç bir satış konuşması gibi düşünmeden konuşmadan önce, bir CDN’ye sahip olmanın size ve markanıza neler sağlayabileceğini anlayın. Şu anda bir CDN alma konusunda emin değilseniz, Mediatriple CDN canlı yardım ekibiyle iletişime geçerek daha çok bilgi alabilirsiniz. Elbette, ödediğinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız. Birincisi, her gün büyük web sitesi trafiği alan şirketler CDN’den en çok yararlananlardır. Yüzlerce ve binlerce insan aynı anda web sitenize akın ettiğinde, web barındırıcınız hepsini verimli bir şekilde barındıramayabilir. Web barındırıcıları, dijital evinizin canlı ve mevcut olduğundan emin olmak için tasarlanmıştır ancak tüm site ziyaretçilerinize hitap edebilmek için verimli ve sorunsuz bir şekilde çalışabilme yeteneği size aittir. Bu nedenle CDN’ler mega sitelere veya dünyanın her yerinde sürekli ziyaretçi alan sitelere yardımcı olur.