İnternet Üzerinden Profesyonel Etkinlik Canlı Yayını Nasıl Yapılır?

Zamanın ve teknolojinin hızla akıp gittiği çağımızda, şüphesiz insanlar bilgiye daha kolay ulaşabilir hale gelmiştir. Kamu kuruluşları, şirketler,siyasi partiler, dernekler, üniversiteler ve sosyal medya fenomenleri(influencer) yaptığı tüm etkinliklerde ve vermek istedikleri tüm mesajlarda kanal vazifesi olarak sosyal medya platformlarını ve kendi web TV’lerini çoğunluk olarak kullanmaya başlamıştır. Bu bağlamda videolar ve canlı yayınlar çağımızın en etkili enformasyon ve propaganda aracı haline gelmiştir.

Bu kadar önem arz eden canlı yayınlar nasıl çekilir ? Nasıl yayınlanır ve paylaşılır?

Öncelikle kaliteli bir canlı yayın yapmak için en az 5Mbit upload internet hızına sahip olmanız gerekmektedir. Minimum 720p veya 1080p kalitesinde görüntü alan kameralar tercih edilmelidir. Etkinlik için ayırdığınız bütçeye bağlı olarak 4k çekim yapabilen kameralarda tercih edebilirsiniz; böylelikle yayınınızın çözünürlüğü daha yüksek olacaktır…

Etkinlik yayınınızın ilgi çekici ve izler kitleyi bağlayıcı olmasını istiyorsanız; kamera sayısını, etkinliğinizin yapılacağı alana ve etkinlikte yer alan kişilere göre doğru orantıda arttırmanız tavsiye edilir. İki ve daha fazla kamera kullanımında reji de canlı yayınınız için ihtiyaç haline dönüşecektir.

Canlı yayınınızı gün ışığını sağlıklı alan bir alanda çekmiyorsanız, alanınızı yeterli seviyede aydınlatabilecek sabit ışığa da ihtiyacınız olacaktır. Etkinliğinizde kullanabileceğiniz bir çok ses alma yöntemi vardır. Katılımcıların kullanabileceği yaka mikrofonları, el mikrofonları veya ortamın sesini tamamen alabilecek çok yönlü mikrofonlarla etkinliğinizdeki ses alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Rejiden çıkan yayınlarınızın fiziksel ya da online encoder işlemine girmesi gerekmektedir. Kolay bir şekilde ifade etmek gerekirse bu işlemde yayınlar, internet üzerinden yayınlanabilecek şekilde ,sıkıştırılmaktadır. Encoder hizmetini herhangi bir fiziksel encoder cihazına ihtiyaç duymadan Mediatriple Encoder üzerinden online olarak da yararlanabilirsiniz. Dilerseniz bu yayınlarınızı sosyal medya platformlarında ve kendi web sayfanızda eş zamanlı olarak paylaşabilirsiniz. Yayın paylaşımı için de geliştirdiğimiz sistemlerimiz size yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir