Webinar Nedir? Avantajları Nelerdir?

Webinar, internet üzerinden gerçekleştirilen seminerlere verilen addır. Bir diğer adıyla internet üzerinden gerçekleştirilen canlı video konferansı da diyebiliriz.Bu web semineri içerisinde, slayt gösterileri, video gösterileri de olabilir hatta başka lokasyonlarda bulunan konuklar web seminerine görüntülü olarak bağlanabilir.

Corona virüs sebebiyle, evden çalışmak zorunda kaldığımız bu günlerde müşterilerimizle ve çalışanlarımızla iletişimde kalmak için şüphesiz ki internetten video konferansa imkan tanıyan program arayışına girdik. Gelin bu platformlar ne işe yarar, hep birlikte görelim…

Web seminer platformları, izleyicinin sorular sormak ve semineri icra edenlerle sohbet etmek için kullanabileceği etkileşimli özellikler de sunar. Web seminerlerine ev sahipliği yapan pek çok kişi sonunda, izleyicilerin sunumdaki içerikle ilgili sorularını yanıtlamak için genellikle en son bölümde soru-cevap oturumu gerçekleştirir.

Webinar Özellikleri Nedir?

İşte web seminerlerinin sunduğu şeylerden sadece birkaçı…

  • Slayt gösterisi: Sunum sahibi konferans içerisinde slayt gösterisi yapılabilir.
  • Video akışı: Bilgisayarda var olan veya YouTube gibi çevrimiçi olarak bulunan bir videoyu gösterilebilir.
  • Ek indirme: Seminer ile alakalı notların ya da dosyaların bulunduğu eki indirilebilir.
  • Soru sorma: Seminer esnasında sunum sahibine anlatılan konularla ilgili sorular sorabilirsiniz.
  • Anket: Sunum sahibi kullanıcılardan geri bildirim almak için anket sorusu yöneltebilir.

Webinar’ın Avantajları?

Web seminerleri, işinizi ve kendinizi geliştirme anlamında size pek çok katkı sağlayabilir. Katılmak istediğiniz eğitim programlarına yer ve mekandan bağımsız olarak dahil olabilirsiniz.Böylelikle kilometrelerce yol gitmek yerine, evinizde koltuğunuzda oturarak bu eğitimi alabilirsiniz.

Basitçe söylemek gerekirse, belirli bir ilgi alanı hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, web seminerleri doğrudan uzmanlardan öğrenerek bilginizi genişletmenin en iyi yollarından biridir. Ayrıca, kendiniz bir konuda uzmansanız, web seminerleri oluşturmak, izleyicilerinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olmak için harika bir yoldur.

Webinar ve Video Konferans Platformu Önerisi

Genellikle yurt dışı menşeli platformların çoğunlukta olduğu webinar sektöründe, video kalitesi ve kesintisizlik, platform tercihinizdeki en büyük etkenlerin başında yer alır. Yerli olarak geliştirilen ve Türkiye’de geniş CDN ağına sahip MT CDN hizmeti kullanan video konferans sistemi http://baalan.com ve http://yayinda.tv webinar platformuyla kesintisiz ve kaliteli bir hizmet alabilirsiniz.

Video Konferans, dosya paylaşımı, yazı tahtası ve masaüstü paylaşım gibi bir çok özelliğe imkan tanıyan Baalan