Yayıncılığın Devleri Amsterdam’da buluştu(IBC Notları)

Geçtiğimiz sene Mediatriple olarak 3 dalda ödüle aday gösterildiğimiz, Dünya’nın en büyük yayıncılık fuarlarından biri olan ve her sene Amsterdam’da düzenlenen IBC (International Broadcasting Convention) Dünya’nın dört bir yanından yayıncılık alanında faaliyet gösteren firmaları aynı çatı altında toplayıp, sektörün iletişimini ileri bir boyuta taşımaktadır.

2019 IBC için 11-15 Eylül arasında Amsterdam’da sektörün kalbine indik! Ve sizler için derlediğimiz küçük notları blogumuzda paylaşmak istedik.

Yepyeni kamera, reji ve yayın teknolojilerinin yer aldığı fuarda nano teknolojinin etkisiyle gittikçe küçülen ve kompakt hale gelen reji ve kamera sistemleri bu senenin unutulmayanları arasındaydı… Öyle ki kocaman cihazların bir cep telefonu boyutuna sığması bir çok butik yayıncı için vazgeçilmez bir fayda sağlayacaktır.

Youtube Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Cécile Frot-Coutaz, ünlü oyuncu ve yönetmen Andy Serkis ve bunlar gibi bir çok konuşmacı sahne alarak geleceğin yayıncılık dünyası ile alakalı tüyoları bizlerle paylaştı.

Yapay zekaya sahip robotik kamera teknolojilerinin de sahne aldığı standlar oldukça ilgi çekti.

Robot kameraların dansını videodan izleyin…

Kameraman, resim seçici ve yönetmenin yapacağı tüm işlevleri yerine getiren bu sistemler, bir kaç kişiyle büyük yayınlar çekmenize olanak tanıyor.

Daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin…