CDN’nin Avantajları ve Kullanım Alanları Nelerdir?

İnternet, dünya çapında 2,5 milyardan fazla kullanıcısı olan sonsuz bir sanal dünyadır. İşletmelere, dünya çapında milyonlarca müşteriye ulaşmaları için eşsiz bir fırsat verilmiştir. Bununla birlikte, bazı sorunlar hala devam ediyor. Gecikme süresine, zayıf bağlantıya ve sürekli büyüyen güvenlik tehditlerine rağmen mükemmel web performansı ve kullanıcı deneyiminin nasıl sağlanacağı. Bir içerik dağıtım ağının (CDN) devreye girdiği yer burasıdır ve son kullanıcının bulunduğu yere rağmen, optimum ve güvenli web performansı sağlamak için 1 numaralı araç haline gelir. Her küresel işletme için bir zorunluluktur. Siz de siteniz için, bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Mediatriple CDN olarak size en kaliteli ve en uygun hizmeti sağlamak için buradayız.

CDN Avantajları Nelerdir?

1. Güvenilirliğiniz ve Yanıt Sürelerinizde Büyük Bir Artış Sağlar

Yüksek performanslı web sitesi, yüksek dönüşüm ve artan satışlara eşittir. Gecikme ve hız sorunları web işletmelerini sakat bırakır ve hasara neden olurlar. Birkaç saniye, başarılı bir geri dönüş veya siteyi terk etme arasındaki fark anlamına gelebilir. Güvenilir bir CDN, yük hızının optimumdan daha fazla olmasını ve çevrimiçi işlemlerin sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlar.

2. CDN, Küresel Erişim Sağlar

Dünya nüfusunun üçte birinden fazlası çevrimiçi, bu da internetin küresel kullanımının son 15 yılda katlanarak arttığı anlamına geliyor. CDN’ler, yerel POP’larla ve bulut hızlandırma yoluyla çözümler sunar. CDN avantajları arasında en önemlilerinden birisidir. Bu küresel erişim, uzun mesafeli çevrimiçi işlemleri kesintiye uğratan ve yavaş yükleme sürelerine neden olan gecikme sorunlarını ortadan kaldıracaktır.

3. CDN Daha Çok Kazanç Sağlar

Bir CDN hizmeti kullanmak, bir işletme için gözle görülür tasarruflarla sonuçlanır; Tüm dünyada bir altyapıya ve ayrı servis sağlayıcılara yatırım yapmak yerine, küresel bir CDN, pahalı yabancı barındırma için ödeme yapma ihtiyacını ortadan kaldırabilir ve böylece işletmenize daha çok para kazandırabilir. Küresel bir CDN, tüm ayrı işlemleri gerçekleştirmek için tek bir platform sunar ve çok sayıda bölgede makul bir fiyata çalışır. CDN’ler ayrıca dar bir bütçeye sahip şirketler için de önerilir.

4. %100 Devamlılık Sağlar

Varlıkların birçok bölgeye dağıtılması nedeniyle, CDN’ler anında kullanıcı yeniden yönlendirmeli otomatik sunucu kullanılabilirliğini algılama mekanizmalarına sahiptir. Sonuç olarak, CDN web siteleri büyük elektrik kesintileri, donanım sorunları veya ağ sorunları sırasında bile %100 kullanılabilirlik sağlar.

5. Sunucu Yükünü Azaltır

Bir CDN’nin stratejik yerleşimi, ara bağlantılar, genel ve özel eşler ve omurgalar üzerindeki sunucu yükünü azaltabilir, genel kapasiteyi serbest bırakabilir ve teslimat maliyetlerini düşürebilir. Temel olarak, içerik, büyük bir sunucuya boşaltmak yerine, birkaç sunucuya yayılmıştır.

6. 7/24 Müşteri Desteği

Kaliteli CDN‘ler olağanüstü müşteri desteği ile bilinir. CDN avantajları düşünüldüğünde bu destek sitenize daha iyi geri dönüşler almanıza büyük katkı sağlayanlardan birisidir. Bir şey olduğunda, performansla ilgili sorunlarınızı çözmenize yardımcı olmak için bekleyen yedeklemeniz olur. Hızlı aramada bir destek ekibine sahip olmak akıllıca bir kararıdır. Yalnızca bir bulut hizmeti için ödeme yapmakla kalmaz, aynı zamanda işletmenizin küresel ölçekte büyümesine yardımcı olan çok sayıda hizmet için ödeme yapmış olursunuz.

7. Eşzamanlı Kullanıcı Sayısındaki Artış

Sunucuları stratejik olarak bir CDN’ye yerleştirmek, belirli bir zamanda ağa erişen kullanıcı sayısında önemli bir artışa neden olabilir. Örneğin, 2 Tb/Sn kapasiteye sahip 100 GB/Sn ağ omurgasının bulunduğu durumlarda, yalnızca 100 GB/Sn teslim edilebilir. Bununla birlikte, bir CDN ile, 10 stratejik konumda 10 sunucu mevcut olacak ve daha sonra toplam 10 x 100 GB/Sn kapasite sağlayabilecektir.

8. DDoS Koruması

DDoS saldırıları, büyük ekonomik kayıplara yol açmanın yanı sıra, mağdur edilen şirket veya kuruluşun itibarı ve imajı üzerinde de ciddi bir etkiye sahip olabilir. Müşteriler çevrimiçi alışveriş yapmak için kredi kartı numaralarını yazdıklarında, bu işletmeye güvenirler. DDoS saldırıları artıyor ve internet güvenliğinin yolları geliştiriliyor; bunların hepsi CDN’lerin büyümesini artırmaya yardımcı oldu, çünkü bulut güvenliği başka bir güvenlik katmanı ekliyor. Bulut çözümleri, bir saldırıyı veri merkezinize ulaşmadan önce durdurmak için tasarlanmıştır. Bir CDN trafiği üstlenecek ve web sitenizi çalışır durumda tutacaktır. Bu, veri merkezinizi etkileyen DDoS saldırıları konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir, işletmenizin web sitesini güvenli ve sağlam tutar.

9. Analizler

İçerik dağıtım ağları yalnızca hızlı bir şekilde içerik sunmakla kalmaz, aynı zamanda reklam satışlarına yol açabilecek eğilimleri keşfetmek ve çevrimiçi işletmenizin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkarmak için paha biçilmez analitik bilgiler sunabilir. CDN’ler gerçek zamanlı yük istatistikleri sunma, müşteri başına kapasiteyi optimize etme, etkin bölgeleri görüntüleme, hangi varlıkların popüler olduğunu belirtme ve görüntüleme ayrıntılarını müşterilerine bildirme olanağına sahiptir. Bu ayrıntılar son derece önemlidir, çünkü sunucu kaynağı CDN’ye eklendikten sonra kullanım günlükleri devre dışı bırakılır. Bilgi analizi, bir geliştiricinin web sitesini daha da optimize etmek için bilmesi gereken her şeyi gösterir. Derinlemesine raporlama sonuçta performans artışına yol açar, bu da daha yüksek kullanıcı deneyimiyle sonuçlanır ve daha sonra satışlara ve dönüşüm oranlarına daha fazla yansır. CDN hizmeti almak, internet topluluğunda büyüyen bir eğilimdir. Performans ve güvenlik her şeydir. Web işiniz acı çekiyorsa, bugün bir CDN hizmeti almayı düşünmelisiniz.