Video Konferansta Bir Türk Markası, Baalan!

Zirveler, konferanslar, paneller ve eğitimler… Büsbütün dönüşüm sürecine girmiş olan Dünya’da tüm saydığımız toplantılar, artık web üzerinden geniş kitlelere ulaşmaktadır. Dijital Dönüşüm Zirvesi dahil olmak üzere bir çok konferans ve eğitimin yeni ev sahibi Baalan, Dünya’da hizmet veren bir çok video konferans yazılımında yapabileceğinizden fazlasına sahip özellikler barındırıyor.

Baalan.com online video konferans yazılımında; açık kaynak uygulamaları kullanılarak oluşturulmuş yapılar üzerine  tamamı yerli mühendis ve tasarımcılar tarafından ek katma değerler eklenerek işleyen bir ürün haline dönüşmüştür.  yeni devreye aldığı bu ürünü, buluta taşımış; kamu ve özel sektörün yurt içi ve yurt dışındaki kullanımına sunmuştur. Baalan, pandemi sonrası yaşanan dijital dönüşüm sürecinde, online video konferans alanında dışa bağımlılığı ortadan kaldırmış; kullanıcılarına güvenli ve hızlı video konferans çözümü sunmayı başarmıştır. 

Baalan’da kullanılan araçlarla sunum ve/veya ekran paylaşabilir, anket yapabilir, ortak bir doküman üzerinde çalışabilirsiniz. Hiçbir uygulama kurulumu gerektirmeyen Baalan’ı herhangi bir web tarayıcısı üzerinden bilgisayar,telefon ve tablet ile kullanabilirisiniz.

Video Altyapı sistemlerinde Türk markası.

Video alt yapı sistemleri konusunda Mediatriple’ın yaptığı yatırımlara dikkat çeken Kasaboğlu, markanın serüvenini bizlere şöyle aktardı: 

2017 ilk çeyrekte temel taşları atılan Videoon.ly video altyapı sistemleri projesiyle  İstanbul Üniversitesi Teknokent tarafından teknokent bünyesine kabul edildik. Bu sektörde yerli yazılımın olması yerli yazılım seferberliği anlamında da ülkemiz için önemli bir gelişme olmuştur.

Türkiye’de artık birçok şirket müşterileriyle ve çalışanlarıyla kuracağı iletişimi “video” kanalıyla kurmaktadır; pandemi İle birlikte bu oran iki katı arttı.. Video altyapı sürecinin en kritik noktası izlenen videonun donmadan,takılmadan ses ve görüntü kaybı olmadan izleyen kişilere ulaştırılması dır. Bu sebeple arkadaki mimarinin ve altyapının çok güçlü olması gerekiyor. Biz bunun için 2009  yılından beri sahip olduğumuz CDN ( content delivery network) altyapısını kullandık. Böylelikle büyük kapasiteli yayın olarak tabir ettiğimiz binlerce kişinin izlediği yayınları, donmadan takılmadan izleyebiliyorsunuz. Kurumunuza özel video portaliyle kitlenize özel yayınlar yapabilme olanağına sahip oluyorsunuz. Ayrıca video reklam gelirlerini video servis sağlayıcısıyla paylaşmak zorunda da kalmadan kendiniz yönetiyorsunuz. 

“Baalan, yapılacak başka konferansları da desteklemeye hazır!”

Mediatriple Satış ve İş geliştirme Yöneticisi İlker Kasaboğlu: Fiziksel etkinliklerin yerini dijital konferanslara bıraktığı bu günlerde Mediatriple’ın https://baalan.com sponsorluğunda her zaman büyük etkinliklere ev sahipliği yapılabileceğini belirtti. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilişim alanında milli seferberlik halinde olması gerektiğinin de altını çizen Kasaboğlu, Baalan’ın bu seferberlikte köprü görevini üstlenebileceğinin altını çizdi.